Plåttak

De vanliga traditionella takbeläggningarna är exempelvis tegel- och betongpannor. Plåttak har två tydliga fördelar jämfört med dessa: det väger mindre och det är lättare att lägga.

Det betyder alltså att plåttak orsakar mindre belastning och är dessutom lättare att få upp till taket. Arbetstiden som krävs för att lägga ett plåttak är även mindre, så att taket blir klart snabbare. När man vill ersätta ett papptak med plåt, så är ett vanligt alternativ att man fäster takplåten direkt på det gamla taket.
Plåttak är det bästa skyddet mot väder och vind för taket. Det kan hantera såväl stark kyla som extrem hetta och passar därför perfekt i alla miljöer.

På M Plåt & Bygg arbetar vi med marknadens senaste och bästa produkter inom takplåt och takplåtsfärg, för att göra ett plåttak som håller länge. Vi erbjuder både nyläggning och renovering av plastisolbelagda plåttak, som är vanliga i Stockholm.
Är du intresserad av ett nytt plåttak eller takplåtsrenovering?

Är du intresserad av ett nytt plåttak? Vänligen kontakta oss eller begär en kostnadsfri takbesiktning, rådgivning och offert.

 

Plåttak har många fördelar gentemot tegel. Plåttaket väger mindre och är underhållsfritt.
Takplåt väger cirka 5 kilo/kvadratmeter. Vid läggning av plåttak behöver du inte dimensionera takets konstruktion för takplåtens egen vikt.
Det finns många olika plåttak att välja mellan när du ska göra ditt takbyte. Tegelliknande profiler, den klassiska pannplåten, plåt som ser ut som falsade tak etc. Plåttak har lång garantitid som ett extra skydd till dig som kund. Plåten håller sin fina färg under många, många år vilket har gjort att plåt blir allt mer populärt.

I våra svenska väderförhållanden är plåt ett väldigt passande alternativ till ditt tak. Den hala ytan på plåttaket gör att snö lätt halkar av samtidigt som den låga vikten per kvadratmeter gör att taket håller för höga påfrestningar. Just tegelprofilens form är riktigt stabil och vindtålig:

Plåttak håller väldigt länge eftersom takplåt ej kan frysa sönder eller vittra sönder. Livslängden kan vara så långt som till 50-60 år.

M Plåt & Bygg AB
Besöksadress:
Speditionsv. 37, 142 50 Skogås
08-678 25 73
info@mptak.se
Kontaktuppgifter:
michal@mptak.se

Vi erbjuder även tjänster inom rivning, sanering, håltagning och injektering. Kontakta oss för en kostnadsfri offert!