Tegeltak

Tegeltak kan både se modernt och gammaldags ut, beroende på dess ålder och vilken sort man väljer. Tegel är det klassiska materialet för takpannor. Det är ett väldigt starkt och tåligt naturmaterial och är upsrungligen gjort av lera. Det bränns till tegelpannor i över tusen grader och klarar sedan av väldigt stora temperaturvariationer utan någon skada.

Man kan välja tegelpannor i en stor variation av olika färger och profiler. Tegeltak åldras naturligt och kan blir mer än hundra år gammalt, vilket gör det till ett perfekt val för dem som vill ha ett tak som håller längre.  Tegelpannorna är formade på ett sätt som låter regn och snö rinna av från taket för att undvika bl.a. fuktskador. Därför behöver tak med pannor ha en viss lutning, minst ungefär 14°. Den minimala taklutningen beror på vilken typ av panna man använder på sitt tak. En riktig takexpert ska ha koll på detta och många andra viktiga faktorer för att kunna lägga ett bra tegeltak.

Är du intresserad av ett nytt tegeltak? Vänligen kontakta oss eller begär en kostnadsfri takbesiktning, rådgivning och offert.

Ett tegeltak är för många det enda tänkbara valet. Lertegel är en naturprodukt med ett klassiskt utseende. När pannorna fått några är på nacken och prövats av vädrets makter, är det patinerade taket mycket vackert att titta på. Och när det kommer till praktiska fördelar, är ett tegeltak lätt att lägga och det ligger säkert på ditt tak.

Dessutom väger lertegel inte särskilt mycket, vilket underlättar själva läggningsarbetet.

Ett tegeltak av patinerat lertegel är kanske det vackraste tak som finns. Men det finns vissa saker man bör veta innan man lägger ett sådant tak.

Tegeltak av lertegel är kanske det mest klassiska tak vi har här i Sverige. Men lertegel är ett poröst material som ställer höga krav på underarbetet. Om det inte görs ordentligt, kan fukt krypa in och orsaka stora skador på takkonstruktionen. Men om man lägger ett lertegeltak efter konstens alla regler, så kan det hålla i 40 år och mer därtill.

M Plåt & Bygg AB

Besöksadress:
Speditionsv. 37, 142 50 Skogås
08-678 25 73
info@mptak.se
Kontaktuppgifter:
michal@mptak.se

Vi erbjuder även tjänster inom rivning, sanering, håltagning och injektering. Kontakta oss för en kostnadsfri offert!